Αντώνης Σρόιτερ

Αντώνης Σρόιτερ

Δημοσιογραφος
Συντονιστής

Ο Αντώνης Σρόιτερ γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1974 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Αναβρύτων, και τελειόφοιτος του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού, του Πανεπιστημίου Πατρών. Ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη δημοσιογραφία από την εφημερίδα Απογευματινή, το 1993. Παράλληλα συνεργάσθηκε με την οικονομική εφημερίδα Ισοτιμία, αλλά και με περιοδικά (Status, klik, Crash, Avantage, Know Whow, Forum, περιοδικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα). Παρακολούθησε σεμινάρια Επικοινωνίας και Νέων Τεχνολογιών στα Μέσα Ενημέρωσης στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες.

Το 2006 ανέλαβε αρχισυντάκτης στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Το 2008 ξεκίνησε παράλληλα τη συνεργασία του με τον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha TV, αρχικά ως σχολιαστής και στη συνέχεια ως παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Εδώ και τρία χρόνια, το δελτίο ειδήσεων του Alpha, παραμένει το πρώτο σε τηλεθέαση δελτίο της χώρας.

Στη διάρκεια αυτής της τηλεοπτικής πορείας, κάλυψε έξι εκλογικές αναμετρήσεις με εκλογικές εκπομπές και συμμετείχε σε τέσσερα ντιμπειτ πολιτικών αρχηγών. Μέσα από την εκπομπή έρευνας Αυτοψία, έχει ταξιδέψει σε ζώνες πολέμου, έχει καταπιαστεί με όλα τα μεγάλα κοινωνικά θέματα και έχει παρουσιάσει συνεντεύξεις με προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Το 2016, έρευνα του Reuters και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ανέδειξε το δελτίο ειδήσεων του Αlpha, την πρώτη και κύρια πηγή ενημέρωσης των Ελλήνων τηλεθεατών, ανάμεσα σε όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Το 2017, ο Αντώνης Σρόιτερ βραβεύθηκε με το βραβείο Μπότση, το κορυφαίο δημοσιογραφικό βραβείο. της χωρας.